Редактор: Виолета Николаеваe-mail: [email protected]Здравеопазването ни е израз на институционална деградация. Няма закони,

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bgЗдравеопазването ни е израз на институционална деградация. Няма закони,
Коментари Харесай

Д-р Стойчо Кацаров за правата в здравеопазването: Няма институции и закони у нас. Племето си има вожд

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: [email protected]

" Здравеопазването ни е израз на институционална деградация. Няма закони, няма институции. Племето си има водач. Ние се жалваме при него и той се товари да решава проблемите. Опъваш палатка пред прозореца му, с цел да се запишеш, това не е методът. ", разяснява в студиото на " Лице в лице " по БТВ д-р Стойчо Кацаров.

" Неверни неща се приказват за доплащането. Не може да бъде открито решение. Доплащаме над 2 млрдд за медикаменти, 800 млн за рехабилитация, за долекарска помощ настрана. 

Разделението на доплащането върви по диагнози. За някои се доплаща, за други - не. Онкоболните доплащат дребна част. Колкото е по-малък града, толкоз по-малко доплащат пациентите. 

Генералната причина е дребното обществени средства. 4 млрд плащаме от джоба си - това са половината от парите. Това не е налична здравна помощ, а е и некачествена. 

Проблемите се задълбочиха поради държавна интервенция в опазването на здравето. От монопола на здравната каса се упражнява надзор върху цялата здравна система от политиците. ", изясни гостът в студиото.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР